Julotta

2021-12-02

”Styrelsen för Hällbo kapell har i samråd med Bollnäs pastorat beslutat att ställa in årets julotta i Hällbo kapell.

Med anledning av folkhälsomyndighetens nya föreskrifter och allmänna råd som började gälla den 1 dec anser vi i styrelsen för Hällbo kapell att det är mest rättvist för alla att ställa in julottan i kapellet. Tråkigt såklart men vi vill att julottan i kapellet ska vara som ”förr” med dörren öppen för ALLA, vilket brukar betyda mycket folk. Omkr. 210-240 personer och en underbar stämning. Att då istället försöka få till en bra fungerande kontroll av vaccinationsbevis (bara den skulle säkerligen sänka den goda stämningen…) och dessutom erbjuda särskilda platser för de som ej har vaccinationsbevis (för de har också rätt att komma), finner vi oss övermäktigt att kunna hantera på ett sätt som skulle bli bra för alla besökare. Kom ihåg att när vi nu har tagit detta beslut så har vi också bidragit till att minska ev. smittspridning. Detta elände är tyvärr inte över än.

Hoppas att ni alla trevliga besökare som brukar komma till vårt fina kapell i Hällbo på juldagsmorgonen har förståelse för att vi även i år ställer in julottan.

Vi önskar er en GOD JUL & ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Styrelsen Hällbo kapell”


Julotta i Hällbo kapell är en tradition sedan urminnes tider. Kvart över sex brukar Hå-borna (och alla andra som vill) samlas vid ”affärn” för gemensamt fackeltåg till Hällbo kapell. I drygt 40 år har man sedan, efter julottan, samlats i Hå Ordenshus för gemensam fika och underhållning.

Den 25:e december är det dags igen! 06:15 – fackeltåg från Hå, 07:00 – julotta, 08:00 (ungefär) – fika i Hå Ordenshus.

Traditionen säger att det är männen i Utomhertens byar som sköter serveringen. I år är turen kommer till ”gubbarna” i Hällbo. Iklädda vitskjorta och fluga bjuder de nykokt kaffe och dôppa till musikalisk underhållning. Klara struparna för det finns goda chanser att sjunga med!

På borden brukar det finnas skålar att lämna ett litet fika-bidrag i. Å för den som glömt kontanter finns alltid swish! 123-0972950